Alexandra såg möjligheterna via Experis Academy

Alexandra Bjäremo är en av kandidaterna som examinerades från Experis Academy Accelerated Learning Program inom javaprogrammering år 2019. Idag arbetar hon som Junior Developer på Fortnox i Växjö. Vi träffade Alexandra för att få höra mer om hennes upplevelse av Experis Academy och vad hon arbetar med idag.
Hur har din karriärresa sett ut?
Innan jag valde att söka till Experis Academy så studerade jag Nätverkssäkerhetsprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö och arbetade även som lärarassistent i två olika kurser. Efter examen ville jag arbeta med just programmering och lära mig ännu mer, därför valde jag att gå programmet hos Experis Academy. Efter 12 veckor på utbildningen började jag direkt arbeta som konsult hos Fortnox i Växjö, och där är jag kvar även idag.

Vad gör du i din roll som Junior Developer idag? Vilka typer av projekt arbetar du med?
Mina arbetsuppgifter varierar men mitt team arbetar främst med Fortnox bokföringssystem och vi arbetar med nyutveckling och förvaltning. Vi har alltså både hand om utveckling av ny funktionalitet och förvaltning av befintliga funktionaliteter som används av våra kunder.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är svårt att välja. Att jag får arbeta med något som jag tycker är kul, att få utveckla något som kommer till nytta för andra, arbetsmiljön och kollegorna. Att det vi gör kommer att underlätta för andra, vi arbetar för att hjälpa småföretagarna.

Vad är din upplevelse av Experis Academy?
Det var väldigt roligt men samtidigt var det mycket nytt att ta in. Det var intensivt och progressivt då vi började med något lite enklare och sedan byggde vi på det under utbildningens gång. Det var ett väldigt bra sätt att skaffa sig nya kunskaper på ett effektivt och roligt sätt.

Hur tuff var utbildningen?
Det var som sagt intensivt, speciellt om man inte läst så mycket programmering innan. Jag själv hade inte läst speciellt mycket Javascript eller något om ramverk innan, så det blev en utmaning. Javaprogrammering hade jag läst tidigare vilket därmed var lättare för mig att ta in. Men så länge man vill lära sig så går det bra. Vi fick även en daglig deadline kl. 17.00 för att arbeta effektivt under dagarna och därmed undvika att ta med sig för mycket av studierna hem på kvällen eller på helgerna.

Vad kan man förvänta sig om man söker till Experis Academy?
Du kan förvänta dig mycket kunskap då utbildningen berör många olika tekniker och metoder, du lär dig väldigt mycket på kort tid. Samtidigt ges möjlighet att bygga upp ditt nätverk eftersom kollegorna på utbildningen kommer arbeta i samma bransch i framtiden. Under utbildningen erbjuds mycket hjälp från Experis som säkerställer att du blir matchad med ett företag som passar just dig, detta var väldigt värdefullt.

Hur var det att komma ut på ditt första uppdrag?
Jag var väldigt nervös för jag hade aldrig jobbat på ett så stort företag som Fortnox tidigare. Jag var även nervös då jag inte visste exakt vad jag kunde förvänta mig och jag var rädd för att inte uppfylla alla krav. Men jag kom till ett team med väldigt duktiga och vänliga kollegor som förklarade att ingen förväntar sig att jag ska vara expert. Det bästa jag kunde göra var att visa att jag vill lära mig och försöka så gott jag kunde. Jag har lärt mig väldigt mycket av mina kollegor, vilket jag är väldigt tacksam för. Jag har lärt mig så mycket genom att få vara med och lyssna och programmera tillsammans med mitt team.

Vad har du för tips till andra som är intresserade av att söka till programmet?
Våga, helt enkelt. Jag ansökte för att jag vill utveckla mina kunskaper inom programmering, för att bli bättre på något som gjorde mig nervös. Men jag vågade och det gick ju väldigt bra.

Skulle du rekommendera Experis Academy?
Ja det skulle jag! Jag har redan rekommenderat det till flera stycken.