Många eftertraktade kandidater tillgängliga i och med coronakrisen

Många företag som idag brottas med coronavirusets effekter har behövt göra nedskärningar. Det har resulterat i att eftertraktade kandidater, som tidigare inte varit tillgängliga på arbetsmarknaden, nu plötsligt är det. Det menar Michael Egnell, Managing Director på Experis, som ser hur områden och yrken inom IT-branschen frodas under pandemin.

Coronavirusets utbrott har vänt uppochner på många branscher, något som lett till ökade varsel och nedskärningar. Samtidigt ser det ljusare ut än på länge för vissa specifika områden och yrken. Michael Egnell är Managing Director för Divisionen Experis och enligt honom kan man se att många eftertraktade kandidater inom IT-branschen nu har blivit tillgängliga för nya tjänster.

– Vi har märkt att många seniora personer inom IT-branschen, som tidigare inte varit tillgängliga på arbetsmarknaden, nu är det. Det rör sig till exempel om seniora utvecklare, projektledare och dataanalytiker. Även kompetens inom ingenjörssegmentet, industri och produktion finns att tillgå, berättar han.

Enligt Michael går det att se skillnader mellan olika områden inom IT-branschen. På vissa håll har efterfrågan på digitala tjänster minskat i och med coronavirusets utbrott, medan den på andra håll har ökat. E-handel och IT-säkerhet är två exempel på områden som expanderar och som är i behov av arbetskraft.

– Det finns en tydlig uppgång bland e-handelsbolagen. Här behövs bland annat utvecklare, logistiker och personer som jobbar med e-handelsplattformar. Ett annat område i branschen som av förklarliga skäl växer när många jobbar hemifrån är IT-säkerhet. Det är inte lika IT-säkert att jobba hemifrån som på kontoret och just därför har dessa frågor blivit allt viktigare under pandemin, säger han.

En mer digital arbetsmarknad
Många är åtgärderna som har behövt vidtas under pandemin; mötesrestriktioner är bara en av dem. Begränsade möjligheter till fysiska möten har lett till en arbetsmarknad som har behövt se över sina metoder, något som märks tydligt i rekryteringsprocesserna som nu har behövt anpassa sig till en mer digital tillvaro.

– I dagsläget har de flesta verksamheter digitaliserat sina rekryteringsprocesser och kör dem över video. Det tar betydligt längre tid att rekrytera just nu, framförallt då det finns många fler kandidater att kalla på intervju idag än för bara några veckor sen. Detta kan härledas till att vissa tyvärr blivit av med sina tidigare jobb, men vi ser också hur många har börjat fundera på att byta jobb när de blivit permitterade, säger Michael.

Aktuella siffror visar att var tredje Stockholmsbaserad jobbannons på LinkedIn återfinns inom tekniksektorn. Men hur ska företagen gå tillväga för att nå de attraktiva arbetstagarna som nyligen blivit tillgängliga för nya uppdrag? Michael Egnell ser en stor möjlighet i att nå ut på sociala medier.

– Många spenderar mycket större tid hemma just nu, vilket innebär att de också är mer aktiva på sociala medier. Företag som är i behov av arbetskraft bör verkligen satsa på att exponera sitt varumärke på sociala medier och etablera en stark närvaro i alla sina digitala kanaler. Det är där man kommer att nå sina nya medarbetare.