Konsultrollen – för dig som gillar flexibilitet i arbetslivet

Att utvärdera sin tillvaro emellanåt är sunt. Är du sugen på ett flexibelt arbetssätt, med stora möjligheter till utveckling och nätverkande? Då kanske konsultrollen kan vara något för dig!

Det har varit en minst sagt speciell vår och sommar för de flesta. Hemarbete, permitteringar och skakighet i arbetslivet har gett många arbetstagare tillfälle att reflektera kring sina egna karriärval. Kanske är du en av dem som har landat i en känsla av att arbetslivet innehåller för lite utveckling och för mycket av gamla hjulspår? Då kanske konsultrollen är något för dig.

Vi listar några av de främsta fördelarna med livet som konsult hos Experis!

1. Omväxling och bred erfarenhet
Om du gillar omväxling och nya utmaningar kan konsultrollen passa dig perfekt. Som konsult ges du inblick i många olika branscher och företag, genom uppdrag på kortare eller längre tid hos några av Sveriges mest attraktiva företag och varumärken.

2. Nätverkande
En stor fördel med konsultrollen är att ditt kontaktnät växer snabbt, vilket alltid är gynnsamt för din karriär. Eftersom du bekantar dig med flera olika arbetsplatser träffar du många nya människor som kan vara värdefulla längre fram i arbetslivet.

3. Utveckling
Om du är en person som gillar att utvecklas är konsultrollen helt rätt för dig. Som konsult får du hjälp med utveckling genom kontinuerliga karriärsamtal med en konsultchef. Ni går tillsammans igenom hur du kan nå dina karriärsmål genom utbildningsmöjligheter och passande kunduppdrag.

4. Trygghet
Bara för att du gillar omväxling och utveckling betyder inte det att du ska behöva göra avkall på trygghet. Som konsult på Experis får du lön, försäkringar, pension och semester enligt kollektivavtal. Genom din anställning får du samma fördelar och trygghet som hos en traditionell arbetsgivare – fast med fler möjligheter att forma din karriär som du vill.

Nyfiken på att jobba som konsult för Experis? Läs mer här.