5 egenskaper hos en uppskattad kollega

Att komma bra överens med sina kollegor är en förutsättning för att man ska trivas på jobbet. Men vilka drag utmärker egentligen en omtyckt medarbetare? Vi listar fem egenskaper hos en uppskattad kollega!

Alla har vi vissa kollegor som vi verkligen tycker om, men det kan vara svårt att se hur man själv blir en uppskattad kollega. Låt dig inspireras av egenskaperna vi har samlat nedan!

1. God lyssnare
En god lyssnare bygger förtroende och relationer med sina kollegor. Om du visar dina kollegor att du verkligen lyssnar på deras tankar så känner de att de kan komma till dig om de har någonting på hjärtat, vilket i längden gör dig till en uppskattad kollega.

2. Nyfiken

Nyfikenhet leder till nya insikter och idéer, inte bara för den nyfikne utan även för dem runt omkring. Tänk därför på att höja blicken ibland och ta in din omvärld – det är nämligen en egenskap som många uppskattar hos sina kollegor.

3. Bra på att ge beröm

Att ge sina kollegor beröm när de har presterat bra, eller bara är bra kollegor, bygger inte bara relationer utan bidrar även till en bättre stämning. Oavsett om det handlar om ett väl genomfört projekt eller att din kollega hämtat en kaffe åt dig så är det trevligt att visa sin uppskattning för sina kollegor.

4. Kunskapsdelare

Den bästa gåvan man kan ge sina kollegor är att ständigt dela sin kunskap med dem. Genom att ha ett kunskapsutbyte på arbetsplatsen vässar man inte bara sin egen kompetens, utan man lär även känna sina kollegor – allt från deras tidigare erfarenheter till hur de resonerar.

5. Professionell

En proffsig kollega är en uppskattad kollega. Se därför till att alltid respektera dina kollegors tid, ta dina arbetsuppgifter på allvar och ansträng dig när du samarbetar med andra. Professionalitet leder till att projekt flyter på smidigare, något alla uppskattar.