Vi träffar Oskar från javaprogrammet

Experis Academy är en intensivutbildning med lön. En klass är nu igång och ett helt gäng kandidater utbildas med turbofart inom Java. En av dessa är Oskar Olsson som vi har ställt några frågor till.

Vad gjorde du innan du började på Experis Academy?
– Jag har studerat mediakommunikation i Malmö, och det var där jag fick upp mitt intresse för programmering då jag bland annat läste javascript och wordpress. Däremot tog det några år innan jag vidareutvecklade det intresset. Efter utbildningen i Malmö arbetade jag på lite olika jobb, men för två år sedan kände jag att det var dags att ta tag i mitt IT-intresse. Då började jag studera till Frontendutvecklare på EC utbildning i Växjö och jag tog examen i år.

Vad programmerar du på fritiden?
– Jag hinner inte programmera så mycket på fritiden just nu då det ibland blir studier på kvällar och helger. Jag känner att det kan vara bra med en paus och göra annat när man programmerar hela dagarna. Däremot har jag programmerat lite småprojekt, jag gjorde till exempel en sida i födelsedagspresent till min mamma.

Varför sökte du till Experis Academy?
– När jag var på min sista praktik märkte jag att jag saknade jag backend-delen eftersom min utbildning till största del fokuserat på frontend. Jag tror att det är ganska få arbetsplatser som anställer rena frontendutvecklare. Jag tycker att det är kul med backend och det får man verkligen lära sig här. Jag vill få helheten och känna mig mer mogen för att komma ut på en arbetsplats och ser att Academyutbildningen är ett bra komplement till det jag tidigare studerat.

Var ser du dig själv efter utbildningen?
– Jag skulle vilja arbeta mer mot webb, och då som fullstackutvecklare. Jag tycker att Fortnox är ett företag som lockar då jag har hört mycket bra om dem.