Skapa drömarbetsplatsen och locka rätt talanger

Varje år tar vi reda på vad som är svenskarnas drömjobb. Listan är lång och på topplistan över drömjobben finns både trygga akademikeryrken och jobb som ”self made” entreprenörer och äventyrare. Men vi ställer också frågor kring drömjobbet, vad är det som gör att det är ett drömjobb och vilka hinder finns på vägen dit? Vi ser att arbetsgivare som erbjuder rätt möjligheter och som låter sina medarbetare växa och utvecklas i större utsträckning är arbetsplatser för drömjobbet.

Drömjobbets topp 10

  1. Administratör (lediga jobb inom administration)
  2. Ingenjör (sök bland våra lediga ingenjörsjobb)
  3. Projektledare (våra lediga jobb som projektledare)
  4. Ekonom (lediga ekonomijobb)
  5. Entreprenör
  6. Säljare (lediga säljjobb)
  7. Författare
  8. Managementkonsult (lediga jobb inom management)
  9. Lärare
  10. Äventyrare

Vad gör ett jobb till ett drömjobb?

Den tydligaste drivkraften i årets undersökning är att det är spännande och personligt utvecklande – något som även uppges av de som redan har sitt drömjobb. Jämfört med förra året är det till och med några fler än tidigare som uppger denna anledning. Den näst största drivkraften handlar om att jobbet möjliggör stor personlig frihet, och därefter följer möjligheten att hjälpa andra. Sett till drömjobb är alltså personlig utveckling, mandat att påverka sitt arbete i form av personlig frihet, och att få hjälpa andra viktigare motivatorer än hög lön.

Det här gör jobbet till ett drömjobb

Så här erbjuder du drömjobbet:

Led under parollen frihet under ansvar och låt dina medarbetare utvecklas, ge dem möjlighet att ta ansvar och lära sig nytt. 51 procent uppger att drömjobbet är spännande och personligt utvecklande.

Lyssna på dina medarbetare, fråga dem hur de vill utvecklas och be dem själva ta initiativ! 14 procent säger att drömjobbet är drömjobbet för att det ger möjlighet till stor personlig frihet.

Bygg stolthet och visa upp hur ni hjälper andra och jobbar för att förbättra och förändra världen. Alla företag finns av en anledning. Berätta er anledning! Vilka hjälper ni och hur? Det blir allt viktigare för kandidater att söka sig till arbetsplatser som delar deras värderingar.