Företag

Lediga jobb som Hållbarhetsansvarig i Västerås

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som hållbarhetsansvarig. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

I rollen som hållbarhetsansvarig är du en del av en kommunikations- eller marknadsavdelning och rapporterar till marknadschef eller kommunikationschef. Du samarbetar med både kommunikation och marknad eftersom aktiviteter på temat hållbarhet ofta ligger till grund för framgångsrika PR- och marknadsinsatser som avser stärka organisationens varumärke. Du arbetar med hållbarhetsstrategier och driver internt hållbarhetsarbete. Du bidrar till att stödja intern och extern hållbarhetskommunikation, till exempel med hjälp av hållbarhetsrapporter, innehåll för företagets webbplats, kampanjer i sociala medier och PR-aktiviteter. Bevakning av trender, regler och lagstiftning inom temat hållbarhet ingår också i denna typ av tjänst.

Projektledning i samarbeten med ideella organisationer kan vara en del av vardagen i jobbet som hållbarhetsansvarig, liksom interna projekt som driver engagemang och kunskap om hållbarhet bland medarbetare. Ibland ingår också externa presentationer av organisationens hållbarhetsarbete.

Din profil

Vid rekrytering för tjänster som hållbarhetsansvarig efterfrågas erfarenhet av hållbarhetsarbete och CSR, alternativt utvecklingsprojekt från en privat eller offentlig organisation. Du bör ha en relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå, gärna med inriktning på ekonomi, affärsadministration och/eller hållbarhet.

Jobbet kräver att du har goda kunskaper inom projektledning, är bra på både muntlig och skriftlig kommunikation och van vid att hålla i presentationer. Du är strategisk, analytisk och organisatorisk och kan självständigt driva processer framåt. Du bör vara bra på relationshantering, affärsmässig och engagerad i ditt arbete. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är vanligen ett krav och behärskar du fler språk är det meriterande.