Företag

Lediga jobb som Miljöstrateg i Stockholm

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som miljöstrateg. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som miljöstrateg leder och samordnar du det strategiska miljöarbetet, t.ex. inom en kommun eller annan organisation. I dina ansvarsområden ingår projektledning, samordning av samverkansfrågor inom miljöstrategi, miljöpolicy, utredningar och analyser. Du bedriver omvärldsbevakning inom miljöområdet, deltar i styrgrupper, arbetsgrupper och referensgrupper i olika typer av miljöprojekt. Du samarbetar med kommunikations- eller marknadsavdelning för kunskapsspridning internt och externt.

Kvalifikationer

För att jobba som miljöstrateg behöver du en relevant akademisk utbildning samt erfarenhet av strategiskt miljöarbete. Du bör ha erfarenhet av kommunikation och kunskapsspridning inom miljöstrategi samt av projektledning innefattande planering, ledning och uppföljning. Du behöver också kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

I rollen krävs att du har en god analytisk och strategisk förmåga, att du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. I jobbet ingår kontakter med politiker, tjänstemän, massmedia och allmänheten och därför krävs det att du är lyhörd, kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Du bör ha en god förmåga att inspirera andra och att skapa delaktighet, vara bra på samarbete, kunna arbeta flexibelt, självständigt och strukturerat med bibehållet helhetsperspektiv samt ett serviceinriktat arbetssätt.


Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med inriktning mot chefer och specialister. Årligen hjälper vi 5 000 kandidater att ta nästa steg i karriären. Med ett karriärkonto hos Experis kan du: snabbansöka intressanta jobb med ett klick, hålla koll på dina ansökningar och bli sökbar för våra rekryterare och konsultchefer som ser till din fulla potential.

Registrera CV