Företag

Lediga jobb som Riskingenjör i Skellefteå

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som riskingenjör. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som riskingenjör inom försäkringsbranschen har du en central roll vid nyteckning och förvaltning av större försäkringsavtal inom företags- och industrisegmentet. Du ägnar merparten av din tid åt att genomföra och dokumentera riskbedömning av brand, maskin- och avbrottsrisker utifrån försäkringsbolagets riskacceptregler och övergripande affärsstrategi.

I det flesta fall genomförs riskanalyser ute på kundernas anläggningar, där du samarbetar med nyckelpersoner hos kunden för att kartlägga riskerna. I andra fall gör du värderingar utifrån rapporter från försäkringsmäklare eller brand- och riskkonsulter. Resultatet kommunicerar du vidare internt till kollegor som använder din rapport för utformning av försäkringar, villkor och premieberäkningar. Dina analyser ligger också till grund för att utarbeta och säkerställa skadeförebyggande åtgärder ute hos kunder. Du arbetar mot företagskunder och industrikunder.

Beroende på din kompetens och erfarenhet kan du också komma att medverka i utvecklingen av försäkringsprodukter och interna processer liksom representation i branschorgan och liknande.

Resor förekommer normalt sett i arbetet som riskingenjör, främst inom Sverige, men även internationella resor kan förekomma.

Din profil

För att arbeta som riskingenjör är det bra med en civilingenjörsexamen inom exempelvis Brand/Riskhantering. Civilingenjörsexamen med annan inriktning som exempelvis Maskin eller Kemi kan också vara intressant. Erfarenhet från en liknande roll inom försäkringsbranschen är meriterande.

Tjänster som riskingenjör omfattar kundkontakter och förutsätter att du är en duktig kommunikatör och van vid att jobba mot kund. Du är strukturerad, analytisk och affärsmässig samt har god social kompetens. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt innehar B-körkort.