Företag

Lediga jobb som Projektinköpare

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som projektinköpare. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som projektinköpare jobbar du i ett team som består av flera olika funktioner, där du är ansvarig för inköpen i ett antal projekt. Tillsammans med exempelvis en projektchef eller en platschef ansvarar du för att inköpen till projekten genomförs på ett affärsmässigt och kvalitetsmässigt sätt för att säkra leveranser. Du deltar i kalkylarbetet för att skapa förutsättningar för konkurrenskraftiga anbud. Du arbetar självständigt och driver hela inköpsprocessen för att nå inköpsmål och strategier.

I jobbet som projektinköpare kan du också arbeta med att förhandla projektspecifika avtal, vara delaktig i att utveckla och genomföra projektets inköpsstrategier. Du utför upphandlingar och inköp med mål att sänka totalkostnaderna i projektet samt genomföra besparingsaktiviteter

Vem är du?

För att arbeta som projektinköpare bör du ha en relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet inom branschen. Tidigare erfarenhet av inköpsarbete och intresse för ekonomi och juridik är meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet av offentlig upphandling, grundläggande teknisk kunskap och att skriva och analysera kontrakt och avtal. Du bör också ha erfarenhet av förhandlingar och kunskap i förhandlingsteknik samt Officepaketet.

Som person bör du vara engagerad, självständig och slutföra det som du åtagit dig. Vidare du bör ha god förmåga att strukturera, planera och organisera ditt arbete, att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, samt att samarbeta. God kommunikationsförmåga och social kompetens är viktigt eftersom arbetet innebär mycket kontakter med leverantörer och beställare.


Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med inriktning mot chefer och specialister. Årligen hjälper vi 5 000 kandidater att ta nästa steg i karriären. Med ett karriärkonto hos Experis kan du: snabbansöka intressanta jobb med ett klick, hålla koll på dina ansökningar och bli sökbar för våra rekryterare och konsultchefer som ser till din fulla potential.

Registrera CV