Företag

Lediga jobb som Trafikingenjör i Ljungby

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som rekryteringskonsult. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som trafikingenjör arbetar du tillsammans med kollegor med olika roller och arbetsuppgifter som exempelvis landskapsarkitekter, trafikjurister och ingenjörer med olika inriktningar. Din del i olika projekt är extra viktig i tidiga skeden inom trafikplanering, du omsätter då trafikstrategin i praktisk planering och är en viktig resurs i att planera för framtidens trafiknät. Du svarar även på remisser i trafikfrågor och skapar förutsättningar för hållbara kollektiva transporter. Vidare arbetar du med trafiksäkerhet, hanterar lokala trafikföreskrifter och arbetar med projekt inom Mobility Management. Arbetet kan bedrivas både i projektform och som enskilda uppdrag. ​

Vem är du?

​För arbete som trafikingenjör behöver du ha en högskoleexamen eller motsvarande kunskaper med inriktning mot trafik, samhällsbyggnad, samhällsplanering eller hållbara transporter. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet och/eller från konsultbranschen inom trafikområdet. Du bör ha lätt för att arbeta i projekt och med uppdrag på egen hand och vara beredd att möta medborgaren i det dagliga arbetet. Som person är det bra om du är initiativrik, målmedveten och kommunikativ. Det är viktigt att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska. Körkort är ett krav för den här typen av jobb .