Företag

Lediga jobb som HR Controller i Gävle

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som HR Controller. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som HR Controller jobbar du med varierande HR-uppgifter i en dynamisk miljö. Dina ansvarsområden kan till exempel innefatta lönerevisioner, deltagande i löneförhandlingar och analys av jämställda löner, inklusive samverkan med fackliga organisationer. Du tolkar också lagar och avtal, bevakar förändringar i gällande lagstiftning och kollektivavtal, samt driver förändringar av lokala rutiner, procedurer och avtal.

Personalstatistik brukar också ingå i jobbet som HR Controller. Att utveckla, analysera och rapportera KPI:er för HR, gällande exempelvis Head Count, personalomsättning, lönestatistik, utbildningstimmar, intern rörlighet och frånvaro. Du kan också vara organisationens representant gällande PUL-relaterade frågor enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Som HR-controller har du har ett nära samarbete med HR-chef, övrig HR-personal och löneadministratörer, men även andra funktioner inom verksamheten.

Vem är du?

För att arbeta som HR Controller bör du ha erfarenhet inom Compensation and Benefits samt kunskap i arbetsrätt, avtalsfrågor och personaladministration. Du bör vara insatt i lönefrågor och tidsrelaterade frågor samt hantering av förmåner, inklusive pensioner och försäkringar. God vana att hantera och analysera statistik och god förståelse för kostnader som följer olika förmånspaket och försäkringsalternativ är meriterande. Ett vanligt förekommande krav att du talar och skriver flytande svenska och engelska. Det är även en stor fördel om du har en akademisk utbildning inom personal, beteendevetenskap, statistik eller likvärdigt.

Som person bör du som HR-controller vara noggrann och ta ansvar för uppgifternas initiering och slutförande. Du bör gilla ordning och reda, ha känsla för detaljer och vara en duktig administratör som har koll på siffror och statistik.


Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med inriktning mot chefer och specialister. Årligen hjälper vi 5 000 kandidater att ta nästa steg i karriären. Med ett karriärkonto hos Experis kan du: snabbansöka intressanta jobb med ett klick, hålla koll på dina ansökningar och bli sökbar för våra rekryterare och konsultchefer som ser till din fulla potential.

Registrera CV