Företag

Lediga jobb som Applikationsingenjör

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som applikationsingenjör. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning
Som applikationsingenjör har du en nära relation med dina kunder och fungerar som teknisk expert. Du arbetar för att skapa kundvärde, hitta nya affärsmöjligheter och utveckla tjänster. Vanligen har du ett nära samarbete med säljorganisation, projektledare och ditt team för att arbeta proaktivt och hantera kundernas behov.
Arbetet innefattar bland annat att arbeta fram underlag för offerter, konstruera, beräkna och designa lösningar, med fokus på exempelvis dimensionering och materialval. Du som arbetar mot kund jobbar också med dokumentation till kunden, ansvarar för projektinköp och väljer leverantörer utifrån egna bedömningar. Projektens omfattning kan variera både i budget och i tid. I många fall innebär rollen som applikationsingenjör att du är delaktig i flera projekt samtidigt och under projektens alla faser; från offert till genomförd driftsättning. Jobbet är därför omväxlande och variationsrikt, där ingen dag är den andra lik.


Vem är du?
För att klara av ett arbete som applikationsingenjör är det bra om du har några års erfarenhet av mekanisk konstruktion. Lämplig utbildningsbakgrund kan vara högskoleingenjör inom mekanik, men du kan också ha skaffat dina kunskaper enbart genom praktisk erfarenhet. Erfarenhet av beräkning, arbete i projektform samt konstruktion i 3D-CAD miljö är meriterande.
För att du ska trivas som applikationsingenjör bör du tycka om ett varierande och utåtriktat arbete. Du är drivande och tar ansvar för att hela arbetsprocessen fungerar och du tycker det är viktigt att kommunicera med övriga inom projekten och organisationen; samt med kunder och leverantörer. Du har en god analytisk förmåga, är en problemlösare som kan planera, organisera och leverera resultat. Arbetet genomförs vanligen i projektform med tydliga krav på funktion, kostnad och tidsplaner, varför det är viktigt att du tycker om att driva dina leveranser mot uppsatta mål och deadlines.

Läs mer...
Läs mer och ansök

Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Registrera CV och skapa ett ett karriärkonto!

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med inriktning mot chefer och specialister. Årligen hjälper vi 5 000 kandidater att ta nästa steg i karriären. Med ett karriärkonto hos Experis kan du: snabbansöka intressanta jobb med ett klick, hålla koll på dina ansökningar och bli sökbar för våra rekryterare och konsultchefer som ser till din fulla potential.

Registrera CV