Företag

Lediga jobb som Kommunjurist

På experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som kommunjurist. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

Kommunjuristen bistår kommunledningen, och till viss del övriga förvaltningar, med kvalificerad rådgivning och utredningar. Rollen är bred och omväxlande med uppgifter som rör ett stort spektrum av rättsområden med fokus inom områdena offentlighet och sekretess, kommunal- och förvaltningsrätt. En viktig del i arbetet är att aktivt bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller. Juristen svarar även för viss utbildning av anställda och förtroendevalda inom aktuell lagstiftning.
I arbetet ingår även stöd till verksamheten i civilrättsliga frågor och eftersom kommunen också har verksamhet i bolagsform innebär det att du behöver behärska lagstiftningen inom dessa områden. I jobbet ingår dessutom att ha kunskap om kommunens försäkringar och att vid behov agera ombud för kommunen i domstol. 

Vem är du?

  • För att lyckas i uppdraget krävs erfarenhet av verksamhetsområdet och god kunskap om och förståelse för den politiska process som styr kommunal och offentlig verksamhet. 
  • Du har även god kunskap i kommunalrätt, förvaltningsrätt liksom övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet.
  • Du kan strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt. 
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska, såväl skriftligt som muntligt. 
  • Du är analytisk, effektiv och noggrann och har hög integritet. 
  • Du behöver ha ett stort intresse för samhällsfrågor och tycka att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.