Företag

Lediga jobb som Datasamordnare

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som datasamordnare. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning:

Som datasamordnare arbetar du med olika projekt, där du säkerställer att information från varierande källor anpassas till olika system och kan återanvändas. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen för projektet, du arbetar med frågor som rör dokumenthantering, till exempel textdokument, CAD och ritningar.

I jobbet kan också ingå att informera och utbilda internt och externt inom digital projekthantering, att delta i förbättringsarbete kring digitala flöden och följa upp krav på digitala leveranser. Du kan vara kontaktperson i datasamordningsfrågor och ansvara för administration, stöd och utbildning inom PDB, samt IT- och dokumenthantering. Du agerar också som sakkunnig mot projektledningen i alla frågor rörande informationsinsamling, informationsdelning och informationsåtkomst inom projektet.

Vem är du:

För att arbeta som datasamordnare bör du ha en civilingenjörs- eller högskoleexamen med teknisk inriktning. Det är bra om du är van vid att arbeta självständigt med digital projekthantering, dokumenthantering, behörigheter, flöden och metadata.  Du bör vara bra på att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i olika programmiljöer

Som person är det bra om du är strukturerad, noggrann och har god analysförmåga. Du bör vara bra på att ta egna initiativ och vara en problemlösare som självständigt kan planera och prioritera ditt arbete. Då arbetet innebär mycket kontakter internt och externt är det viktigt att du är utåtriktad och har en god samarbetsförmåga.