Företag

Lediga jobb som CFO

På Experis.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som CFO eller ekonomichef. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Oavsett om du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, om du söker heltidsjobb eller extrajobb som student, är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som CFO/ekonomichef har du ansvaret för organisationens övergripande ekonomistyrning och ekonomiska rapportering. I din roll ingår upprättande av månadsbokslut, årsredovisningar och skattekontroll på bolags- och koncernnivå. Vidare ingår vanligen samordning av IT system samt att utveckla och förbättra rutiner för en väl fungerande ekonomienhet. Du deltar i koncernens styrelsemöten och har ett övergripande strategiskt funktionsansvar för verksamhetens ekonomi, du kan ge support till ekonomiansvariga och affärsorienterat stöd till bolagets affärsområdeschef (VD) och företagsledning. Rapportering av finansiella resultat och deltagande i styrelse- och ledningsarbete ingår också i en tjänst som CFO.

 

Vem är du?

För att arbeta som CFO behöver du ha gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, inom både redovisning och ekonomistyrning. Du kan till exempel ha en bakgrund på en revisionsbyrå eller redovisningsavdelning inom industri eller tjänster, alternativt en roll som ekonomichef i ett bolag med internationell inriktning. Erfarenhet av att arbeta i Private Equity företag med Due Dilligence processer och förändringsarbete är en stark merit.

Som person är det bra om du är öppen, prestigelös och drivande. Du bör vara trygg i rollen som ledare, ha god analytisk förmåga och vara strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du har god vana vid rapporteringsverktyg och arbete med avancerad Excel.

Läs mer...
Läs mer och ansök
Läs mer...
Läs mer och ansök
Läs mer...
Läs mer och ansök
Läs mer...
Läs mer och ansök