Karriärtips 2 av 6 – Hur får jag fram min personlighet i mitt CV?

Förra veckans karriärtips handlade om hur du skriver ett CV. Kanske har du liksom andra funderat över den mer traditionella uppställningen. Ett CV format som visserligen fungerar idag men som kanske inte gör att din personlighet kommer till sin rätt. Veckans karriärtips handlar om hur du sticker ut i mängden.

Hur får jag fram min personlighet i mitt CV?

Vi bad vår rutinerade rekryteringskonsult Sara Enebrink punkta ner 5 konkreta tips hur du får fram vem du är i ditt CV.

 

  • En bild säger mer än tusen ord – Människor minns bilder, det vi kan visualisera har vi lättare att komma ihåg. Ett roligt sätt att sticka ut med en bild är att ha en bild som representerar den yrkesroll eller den ledarstil du söker jobb inom.
  • Kreativt CV – varför inte bifoga ett video-CV till den formella ansökan?
  • Jobba med rubrikerna – beroende på vilken tjänst du söker kan du välja att lyfta fram tidigare arbeten på olika sätt. Söker du jobb inom en sektor och har stor erfarenhet av sådana arbetsgivare kan det vara en vits att lyfta fram arbetsgivarna i fet text för att sedan skriva din yrkesroll.
  • Ge exempel på prestationer – som inköpare kan du skriva hur stort inköpsansvar du haft och om du kanske hjälpt företaget att spara x antal kronor på inköp du varit ansvarig för
  • Länka – till din LinkedIn profil

Lycka till!

 

 

Fler karriärtips: