Ingenjör är framtidsyrket

Har du läst till ingenjör? Då vill vi säga ett stort grattis! Du har läst Sveriges populäraste utbildning enligt vår senaste Work Life-undersökning. Det är hela 4 398 personer som har deltagit i undersökningen och svarat på frågor kring val av utbildning och vad de själva tänker om sin egen utbildning i efterhand. Och resultatet är riktigt roligt för alla som jobbar inom engineering!

19 procent av de svarande tycker att den som väljer utbildning till i höst ska läsa till ingenjör och det gör ingenjörsutbildningen till den i särklass populäraste i Sverige.

Undersökningen, som vi kallar ”Efter studenten – en rapport om framtidens karriär och utbildning” är fullmatad med fler komplimanger till dig som är ingenjör:

  • Ingenjörer är nöjdast av alla med sin utbildning. 43 procent av alla ingenjörer uppger att de är ”Helt nöjda” med sin utbildning.
  • Att bli ingenjör innebär inte bara att det anses lätt att få jobb eller att det är framtidssäkert – 22 procent tycker att dagens unga ska läsa till ingenjör för att det anses som den bästa vägen att utveckla sig själv och förverkliga sina drömmar.

Topplistan, det här tycker svenska folket att dagens studenter ska utbilda sig till:

1-      Ingenjör

2-      IT-utbildning

3-      Ekonom

4-      Lärare

5-      Bygg/Fastighet/Anläggning

Läs mer om Experis Engineering och hur vi kan hjälpa dig vidare i karriären

Fakta är tagna ur ManpowerGroups Work Life-undersökning om framtidens arbetsliv. 4 398 personer deltog i ManpowerGroups arbetslivspanel. De utgör ett representativt urval av Sveriges arbetsföra befolkning avseende ålder, kön och bostadsort.