Hur syns jag i det digitala bruset?

För ett par år sedan såg rekryteringsprocessen annorlunda ut. Ville man synas för en rekryterare så registrerade man sitt CV i diverse olika CV-databaser. Tidningsannonser nådde de passiva kandidaterna som inte besökte jobbsökarsiter. Idag har tidningsannonser i stort sett dött ut och andra digitala kanaler har tagit över. Markus Holmgren Rekryteringskonsult på Experis Engineering tipsar dig om hur du syns genom bruset.

Markus Holmgren

LinkedIn är världens största professionella nätverk med över 2,5 miljoner användare i Sverige och antalet registrerade ökar varje år. Vill man synas och om man är öppen för nya arbetserbjudande så är det där man ska finnas med en bra profil. LinkedIn hjälper dig och berättar vad du ska fylla i för att få till en riktigt bra profil.

Rekryteringskonsulten lägger idag mer tid på search i sina processer och bolag anställer researchers som kartlägger kompetenser. Ju bättre profil du skapat på LinkedIn desto större chans att du blir hittad. LinkedIn och Google fungerar på samma sätt med sökordsoptimering. Enkelt förklarat - ju oftare ett ord eller titel används i din profil, desto högre upp i resultatlistan kommer du, vilket ju är det du vill. Du ska använda dig av titlar som är gångbara, annars dyker du kanske inte upp i resultatet. Se till att stava rätt, sökmotorn tar inte hänsyn till stavfel.

Skapa minst 100 kontakter så du får spridning. Det finns möjlighet att ladda upp filmsnuttar, rapporter, dokument osv. Har du något relevant att presentera så testa detta, du kan sticka ut och göra din profil levande.

Se LinkedIn som ditt digitala CV. Framöver blir det säkert lättare att söka en tjänst direkt genom att hänvisa/koppla din LinkedIn profil. Tekniken går som bekant fort fram..

Utmaningen för rekryteraren idag är att nå de passiva personerna som inte är inne på jobbsökarsidor eller de som inte finns på LinkedIn. Just nu finns det ett glapp där. Idag har dessutom många av användarna på LinkedIn 500+ kontakter redan. Det gör att nyhetsflödet fullkomligt flödar. Folk varken hinner med eller orkar läsa allt som rullar där. Därmed går man miste om de passiva sökandena igen.

En sak som dock inte förändras över tid är vikten av den personliga relationen och nätverket. Är du sugen på att röra på dig, kontakta då ett par rekryterare och återkom med jämna mellanrum så du finns hyfsat top of mind. Till sist dyker det säkert upp något som matchar och tar dig på en ny spännande resa.

Lycka till!