CV tips

Ditt CV skall vara en genomgång av vad du har gjort hittills i ditt yrkesliv. Syftet är att ge en snabb översikt över dina kvalifikationer.

Ladda ned din CV-guide här

 

Ge en konkret bild av din utbildning, arbetserfarenhet, ditt deltagande i organisationer och annat som är relevant för den position du söker. All grundläggande information skall även vara med.

Det är viktigt att ditt CV är utan stavfel och att det ser proffsigt ut. Du bör vara förberedd på att lämna referenser och intyg. Läsaren ger förstasidan mest uppmärksamhet så det är där du har din chans att väcka intresse. Därför är det bra om du först skriver om det mest relevanta för den roll du söker.

Börja därför med ditt personliga brev, som är en sammanfattning av dina personliga egenskaper, din nyckelkompetens och på vilket sätt den kan komma till nytta i den roll du söker.

Berätta vilka av dina tidigare erfarenheter som är relevanta för det nya jobbet, vad du kan tillföra och varför de ska anställa dig. I det personliga brevet ska du vara ärlig, undvika klyschor och inte överdriva din egen förmåga.

Oavsett vilket jobb det är du söker så lönar det sig att vara dig själv. Gällande designen så räcker det oftast att välja ett enkelt format och fokusera på att innehållet är bra. Det är mest i kreativa branscher som designen behöver sticka ut lite mer.