IT-rekrytering

Dagens brist på kvalificerad IT-kompetens ställer höga krav på din rekryteringspartner. Det kräver branschkunskap, kandidatnätverk och kvalitetssäkrade rekryteringsprocesser.

En trygg partner

Med Experis som IT-rekryteringspartner har rekryteringskonsulterna själva gedigen bakgrund från IT-branschen. Detta skapar en trygghet för både dig som kunder och kandidater genom att vi snabbt kan sätta oss in i olika IT-miljöer och behov när vi söker rätt ”match” för en roll.

Search och kvalitetssäkring

Utmaningen att hitta kvalificerad IT-kompetens ställer höga krav på ett kvalificerat search-arbete.

Vid varje uppdrag börjar vi med att noggrant kartlägga kraven för tjänsten, ansvar, företagskultur och utvecklingsmöjligheter. Genom att vi skapar oss en så god mild som möjligt av tjänsten och den organisation där kandidaten skall verka, kan vi i vårt search-arbete på ett tydligt sätt lyfta fram fördelarna med tjänsten och attrahera de bästa och mest lämpade kandidaterna.

Vi lägger också stor vikt vid kartläggning av marknaden för att ta reda på var de personer finns som har den kompetens som efterfrågas. Genom kontakter med dessa personer med rätt kompetens skapar vi våra värdefulla nätverk. Vi finns både i och utanför Sverige och vi har idag ett stort nätverk av kandidater. Eftersom vi arbetar med många av landets mest intressanta företag och organisationer attraherar vi ständigt nya talanger till vårt nätverk.

För att slutligen säkerställa kandidaterns kompetens och lämplighet genomför vi djupgående intervjuer, referenstagning, tester samt gör bakgrundskontroller.

Exempel på genomförda rekryteringsuppdrag

.Net-utvecklare till Försäkringsbolag
Senior Management-konsult till stort Konsultbolag
Systemspecialister till Telekombolag
Head of Nordic Servicedesk till Försäkringsbolag
SQL Server Specialist till Bank
IT-Arkitekt till Myndighet
IT-chef till bolag i resebranschen
IT/Telekom-säljare till Telekombolag
Service Manager till Byggbolag
Java-utvecklare till Produktutvecklingsbolag